cover

Gå til ▷▷

Luther Vin

Hertug Hans Festival har i de seneste år med stor succes solgt sin egen rødvin, Luther Vin, i Kvickly i Haderslev og nu også i Føtex i Haderslev.

Fem kroner af hver solgt flaske vin tilfalder Hertug Hans Festival og er med til at finansiere de mange udgifter, der er ved at arrangere en festival med levende musik, gøgl og kunst. 

Hvor er den fra?

Luther Vin er en italiensk rødvin - 14,5 procent - Vino Rosso, der er lavet på druerne Negroamaro (50 procent), Merlot (20 procent), Primitivo (20 procent og Malvasia (10 procent).

Luther Vin er lavet appasimento

Det betyder, at den er lavet af udtørrede druer, der skaber en kraftigere vin, der har en fantastisk fylde og rund smag, som kombineret med den høje alkoholprocent og dens fremhævede tekstur giver en aromatisk, rig vin.

I Luther Vin skinner "Appassimentostilen" tydeligt igennm. Luther Vin er intens, har en mørk farve og en rig bouquet med noter af mørke, saftige brombær, der er domineret af aromaer af tætte skovbær. Vinen er fyldig og intens i næsen og ganen, velafbalanceret med en stor fedme i eftersmagen. Vinen har en perfekt balance mellem bløde tanniner og syreindhold. 

Drikkes ved og med

Den anbefales at blive nydt ved en temperatur på 16-17 grader sammen med rødt, grillet kød, vildt, kalvekød, svinekød, pastaretter og stærkere oste.

Label

På Luther Vinens label ser man Albert Bertelsens skitse af Haderslev Domkirke fra 1987 samt et billede af Martin Luther.

Motivet er taget, fordi Haderslev er Nordens Wittenberg - det var her reformationen blev gennemført i 1526 - ti år før Danmark med reformeret.